Chocolade bonenpasta

0.0 from 0 votes
Course: Broodbeleg
Bereidingstijd

15

minutes

Wist je dat 2016 door de VN (vrij Nederland) is uitgeroepen tot het jaar van de boon? Omdat er steeds meer mensen op de aarde leven, die dagelijks bonen willen eten vindt de VN het belangrijk dat er meer aandacht is voor de boon. Je kunt je vast wel voorstellen dat het een enorme opgave is om ieder land van genoeg eten te voorzien. En daar komt de boon om de hoek kijken. Bonen en peulvruchten hebben niet veel nodig om te groeien, in tegenstelling tot andere gewassen. Ze zijn super voedzaam en geven een verzadigd gevoel. Verder zitten ze vol eiwitten, vezels en vitaminen. Daarnaast passen bonen prima in een glutenvrij en vegetarisch eetpatroon.

Ingrediënten

  • 1 potje bruine bonen à 370 gram

  • 6 dadels

  • 2 el notenpasta (amandelpasta of pindakaas)

  • 2 grote el cacao

  • een snufje zout

  • een paar el water (naar wens)

Bereiding

  • Ontpit de dadels en week ze in lauw water, totdat ze zacht zijn, laat ze vervolgens uitlekken.
  • Spoel de bruine bonen onder de kraan en laat ze uitlekken.
  • Doe de bonen, dadels, notenpasta, cacao en het snufje zout in de keukenmachine en mix het tot een glad geheel. Voeg eventueel een eetlepel water toe als de pasta te dik is.
  • En klaar is je chocolade bonenpasta, bewaar ‘m in de koelkast.