Chufa

0.0 from 0 votes
Course: Hapje

De allergeen vrije Chufa wordt al eeuwen gezien als een heel gezond ingrediënt (afkomstig van de Egyptenaren) en is weer helemaal van deze tijd! Chufa is Spaans voor tijgernoot, aardamandel of knolcyperus. Je zou denken een noot, maar het is een knolgewas. Het groeit aan de onderkant van de wortel van een grassoort.

Ingrediënten

  • 150 g chufameel

  • 85 g ongezouten roomboter

  • snuf (himalaya)zout

  • 25 g kokosbloesemsuiker

Bereiding

  • Kneed alle ingrediënten in een kom tot een compact deegje.
  • Maak er een bol van en leg dit 30 minuten in de koelkast.
  • Maak vervolgens kleine balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.
  • Bak ze op 170*C in 12-15 minuten goudbruin.