Glutenvrije Springrolls

0.0 from 0 votes
Course: Hapje

Glutenvrije springrolls, heerlijk verfrissend in de zomer! Leuk om de springrolls met de kids te maken en ook nog eens kleurrijk en healthy.

Ingrediënten

  • Recept 1
  • 50 g noedels

  • 8 rijstvellen

  • 8 gekookte garnalen

  • 4 takjes verse koriander – gehakt

  • gemengde salade

  • stukjes komkommer

  • Recept 2
  • 100 g quinoa

  • 100 g gerookte kip

  • 1 avocado – in blokjes

  • 1 lente ui – gehakt

  • gemengde salade

  • 1 rode paprika – in blokjes

Bereiding

  • Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de noedels of quinoa. Laat dit uitlekken.
  • Snij alle ingrediënten die je wilt gebruiken in kleine stukjes en zet dit allemaal klaar.
  • Vul een kom met warm water, doop hierin een rijstvel en haal het de rijstvellen er na een seconde weer uit. Leg dit plat op een schone keukenplank.
  • Schik de garnalen of de kip over het midden van het vel, gevolgd door noedels of quinoa, dan de kruiden, dan de sla en groenten. Laat aan alle kanten ongeveer 5 cm onbedekt.
  • Vouw die kanten over de vulling en vouw het vel er omheen. Doe dit met alle vellen.
  • Zet bij het serveren van de glutenvrije springrolls een lekkere dipsaus en smakelijk eten!