Hot chilisaus zelf maken

0.0 from 0 votes
Course: Hapje
Bereidingstijd

20

minutes

Deze hot chilisaus is heerlijk om van binnen warm te worden als het buiten koud is. Lekker als (dip)saus, vlees marinade of bij een curry of soep. Kortom een vurig glutenvrij recept om je gerechten compleet te maken! Bekijk hier het recept om zelf chilisaus te maken.

Ingrediënten

  • 10 rode pepers

  • 2 el zonnebloemolie

  • 2 uien

  • 4 tenen knoflook

  • 4 tomaten

  • 1 el suiker

  • 1 dl water

Bereiding

  • Snijd de knoflook, ui, tomaat en pepers in grove stukken.
  • Fruit de ui, knoflook en pepers in een pan met zonnebloemolie.
  • Doe daarna de tomatenblokjes, suiker en water erbij en laat dit 10 minuten koken.
  • Pureer het mengsel met een staafmixer en laat het afkoelen.
  • Vul een flesje of potje met de saus en vergeet het niet een naamkaartje te geven! Bewaar de saus in de koelkast.