Faux filet in zoutkorst met kruidige quinoasalade

0.0 from 0 votes
Course: Hoofdgerecht
Aantal

4

stuks

Wil je glutenvrij koken? Pauline Kalkhove van het kookboek ‘De Gluut’ heeft vier heerlijke gerechtjes voor jullie uitgezocht waarmee je een heerlijke bourgondische glutenvrije maaltijd op tafel kan zetten. Eén van deze gerechten is dit heerlijke vleesrecept met een kruidige rode quinoasalade. Veel mensen bereiden wel eens een vis in zoutkorst, maar wat te denken van een entrecote in zout? Het enige wat je nodig hebt, is een mooi stuk vlees, goed zout, een barbecue en wat geduld.

Ingrediënten

  • 1 1/2 kg faux filet aan één stuk

  • grof zout

  • vleesthermometer

Bereiding

  • Vraag de slager om een groot stuk faux filet (entrecote) van 1-1,5 kg. Ga uit van 100-150 g per persoon. Laat de vetrandjes eraan zitten, want die geven juist veel smaak.
  • Steek de barbecue aan en laat hem goed heet worden. Wentel het stuk vlees door het zout en zorg dat aan alle kanten een dikke laag zout zit. Leg het vlees vervolgens, zonder het verder in te pakken, op het rooster van de barbecue.
  • Houd het vlees goed in de gaten en draai het regelmatig om. Zodra de kerntemperatuur 45°C is haal je de faux filet van het vuur en pak je het in aluminiumfolie in om vervolgens ten minste 15 minuten te laten rusten.
  • Snijd het vlees vervolgens in dunne plakjes en serveer het met de rode quinoasalade.