Vandaag besteld, de volgende werkdag tussen 17.00 en 22.00 vers bij je thuis geleverd.

Home Wie? Ooohhh… Marike van Oh My Pie!

Wie? Ooohhh… Marike van Oh My Pie!

marike bol oh my pie live webinar gratis kennis maken wie is

Marike stelt zich voor met een heerlijk recept... Wie? Ooohhh… Marike van Oh My Pie!

Ik ben Marike een enthousiaste, creatieve en vrolijke meid van 29 lentes jong. In het dagelijkse leven werk ik in het voortgezet speciaal onderwijs, je weet wel met die vrolijke, spontane, rondspringende en puberende koters en in mijn vrije tijd bak ik er graag op los. Oh, nu ben ik nog één ding vergeten te vertellen. ik heb een levenspartner met de naam coeliakie.   

De wat? Dit is een auto-immuunziekte waardoor ik geen gluten kan verdragen. Ik word direct heel ziek na het eten van gluten. Ja, ‘coeliakie’ noemen die mannen en vrouwen in witte jassen dat. Het zet mijn leven sinds een aantal jaren redelijk op z’n kop, maar het heeft mij ook veel gebracht. Door mijn positieve levenshouding, het glas is niet half leeg maar half vol, ben ik absoluut niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik maak iedere dag van mijn last een feestje!

Met mijn gezondheidsproblemen, waaronder glutenintolerantie, liep ik tegen de bekende reguliere medische muur op. Herken jij dat ook? Ik zocht naar wat ik, wat mijn lichaam nodig heeft en kan verdragen. De studie orthomoleculaire voeding bracht mij bij het bakken van taarten, in alle  uitvoeringen, louter gemaakt van natuurproducten. Het hielp! Ik stond al etende op met taart en ging ermee naar bed. Voeding was mijn medicijn geworden, met als bijvangst vele glimlachmomentjes als de taart was gelukt. Met mijn voorliefde voor het spelen met taal en dagelijkse ervaringen op  school ontsproot er al snel bij elk baksel ook een verhaal. Daar komen ook die pakkende titels voor elk baksel vandaan. Dat varieert van ‘Kleurrijke Kruimelkoning!’ tot ‘Spijsie Peren Slinger!’

Als taartentovenares en woordensmid deel ik met veel plezier recepten en artikelen op mijn website en bak ik taarten met passie. Februari 2017 is mijn eerste boek uitgekomen ‘Oh My Pie! Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje!’ Een boek, de tweede druk verschijnt in mei 2017, totaal verschillend van andere bakboeken. De waar gebeurde verhalen bij de recepten zijn echter voor mij de bekende kers op de taart. Ze laten jou al lezende, bakkende en proevende zien wie ik echt ben. Dat kan door alle recepten in dit boek voor ontbijtfeestjes, tussendoortjes, hartige geluksmomentjes en natuurlijk taarten in vele natuurlijke variaties uit de oven te toveren en tot de laatste kruimel te verorberen!

Zo legde ik de (bak)basis voor ‘Oh My Pie!’. Website en Facebookpagina waren geboren en op Instagram deel ik wat er mij aan recepten creatief te binnen schiet. Zo met mijn eten mogen omgaan, geeft mij zo’n boost. ,,Elk nadeel heb zijn voordeel”, zei Johan Cruijff ooit. Maak dus elke glutenvrije dag tot een echt feestje met YAM-brood en een recept van Oh My Pie!pannekoeken glutenvrij oh my pie

 

PANNENKOEKENTOREN VAN PISA!

Pannenkoeken, ik ben er dol op! Zo nu en dan wissel ik mijn taartontbijt in voor een pannenkoekenavontuurtje in de keuken. Iedere keer weer varieer ik met de ingrediënten, al is dit basis recept toch wel echt mijn favoriet. De kardemom en de sinaasappel geven een extra smaakbeleving aan deze toren.  Deze fris zoete pannenkoekjes hebben niet alleen een stoer imago. Ze doen het ook nog eens fantastisch als eyecatcher op de ontbijttafel. Een pannenkoek oprollen is tenslotte zò 2016, tegenwoordig is het de kunst om een zo’n hoog mogelijke stapel te creëren van deze kleine kanjers! De ideale manier om jezelf en het gezin aan het ontbijt te krijgen. Wie zo’n toren nou weerstaan, niemand toch?

 

Hoeveel tijd kost het je?

15 minuten

 

Alles in huis?

 • 50 gr boekweit- of (glutenvrij) havermeel
 • 200 ml kokosmelk
 • 2 eieren
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl kardemom
 • rasp en sap van een sinaasappel
 • snufje zout
 • kokosolie om in te bakken

Aan de slag!

 1. Roer de eieren samen met de kokosmelk los.
 2. Meng het meel met het zout, de rasp, het sap en de specerijen. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het yoghurtmengsel.
 3. Meng dit goed door elkaar totdat er geen klontjes meer te zien zijn.
 4. Laat de koekenpan goed heet worden en verhit hier wat kokosolie in.
 5. Verdeel met een sierlijke beweging drie hoopjes beslag in de pan met een lepel.
 6. Bak de pannenkoekjes op een middelhoog vuur aan beide kanten lichtbruin.
 7. Maak er een stapel van, hoe tof staat dat.
 8. Ik serveer ze graag met vers fruit en ahorn siroop. Genieten maar!

Durf te experimenteren met specerijen. Vanille, kaneel, speculaaskruiden of misschien wel anijs, het smaakt allemaal lekker in dit recept!

 

Geschreven door Marike van Oh my Pie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip: Bestel YAM nu ook vers online!

Yes! Je hebt een van onze producten in je winkelwagen toegevoegd.

Bekijk winkelwagen

Verder winkelen