Glutenvrije pavlova met karamel en pure chocolade

0.0 from 0 votes
Course: Toetje
Bereidingstijd

2

hours 

Pavlova ziet eruit alsof je heel lang in de keuken hebt gestaan, maar toch is het heel makkelijk om te maken. Je hebt wel wat geduld nodig, want de pavlova moet ongeveer 2 uur in oven, maar dan heb je ook wat! Maak dus indruk op je vrienden of familie met deze heerlijke pavlova!

Ingrediënten

  • 4 eiwitten

  • 1 tl witte azijn

  • 1 mespunt zeezout

  • 220 g fijne kristalsuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 130 graden.
  • Doe de eiwitten samen met een theelepel azijn in een vetvrije kom.
  • Zet de mixer zachtjes aan en voeg een mespunt zout toe.
  • Klop het geheel totdat je pieken kunt maken (ca. 4 min.).
  • Voeg vervolgens per eetlepel de suiker toe totdat deze helemaal is opgenomen in het mengsel.
  • Klop totdat de eiwitten goed stijf en glanzend zijn.
  • Wanneer je de kom kunt omkeren zonder dat de eiwitten eruit vallen is het mengsel klaar. Stop gelijk, anders zakken de eiwitten weer in.
  • Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en maak met de bol van de lepel pieken zodat het een speelse pavlova wordt.
  • Zet het ongeveer 2 uur in de oven totdat de buitenkant hard aanvoelt, maar de binnenkant nog zacht is.
  • Zet vervolgens de oven uit en laat de pavlova nog even rusten in de oven. Maak tijdens het rusten de noten karamel saus.