We hebben het zolang mogelijk uitgesteld, en weten ook dat het voor velen van jullie vervelend nieuws is. Door alle explosief gestegen kosten (energie, grondstoffen, etc.) ontkomen we er helaas niet aan om de prijzen te moeten verhogen. Daarnaast zijn de verzendtarieven omhoog gegaan n.a.v. prijsstijgingen van Trunkrs. 

We hopen dat we je blij mogen blijven maken met onze YAM producten.

Home Recepten Broodbeleg Glutenvrije kip-kerrie salade

Glutenvrije kip-kerrie salade

Broodbeleg
  • 30 minuten
  • Glutenvrij

Salades voor op brood zitten vaak vol onnodige toevoegingen en helaas ook met gluten. Een hele goede reden dus om zelf aan de slag te gaan met een heerlijke zelfgemaakte salade. Deze glutenvrije kip-kerrie salade is erg lekker op een snee YAM brood of bolletje. Proef het zelf en laat je verrassen!

Ingredi├źnten

  • 1 kipfilet of 300 gr kipdijfilet
  • 4 el glutenvrije mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 4 tl kerriepoeder
  • 1 ui, extra fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Stukjes ananas (vers of uit blik)
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Snijd de kip in stukjes en doe dit in een schaaltje.
  3. Voeg de ui, mayonaise en kruiden toe en meng dit door elkaar.
  4. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.
  5. Snijd de ananasstukjes, indien gewenst, kleiner en voeg toe aan de salade.
  6. Zet de salade eventueel nog even in de koelkast.

Tip

  • Bak de kip liever niet. De zachte structuur blijft namelijk behouden door het koken.
  • Geen mayonaise? Gebruik dan yoghurt als vervanger.
  • Ook lekker: Trek de kip met 2 vorken uit elkaar om pulled chicken te krijgen.
  • De salade smaakt extra lekker als de smaken een nachtje hebben kunnen intrekken.

Belegtip

Smeer de frisse kip-kerrie salade op een dungesneden YAM desem brood. Top af met plakjes komkommer, peterselie en wat cress (tuinkers).

Tip: Bestel YAM nu ook vers online!

Yes! Je hebt een van onze producten in je winkelwagen toegevoegd.

Bekijk winkelwagen

Verder winkelen