Vandaag besteld, de volgende werkdag tussen 17.00 en 22.00 vers bij je thuis geleverd.

Home Recepten Gebak Glutenvrije limoentaart met een speculaasbodem

Glutenvrije limoentaart met een speculaasbodem

Gebak
  • 45 minuten + 3 uur wachttijd
  • 6 personen
  • Glutenvrij
  • Tarwevrij

Wanneer je op zoek bent naar een frisse taart waar je van kan genieten op ieder moment, dan hoef je niet verder te zoeken. Deze glutenvrije limoentaart met een speculaasbodem van YAM speculaas heeft het allemaal! De krokante koekbodem combineert heel goed met de frisse limoenvulling en de toefjes slagroom. Zo maak je van iedere dag een glutenvrij feestje!

YAM speculaas, glutenvrij en zo lekker!

De speculaasjes van YAM zijn super lekker bij de thee, als tussendoortje maar doen het ook heel goed als taartbodem. Wanneer er in een doorsnee taartrecept koekjes staan beschreven om te gebruiken als bodem kun je deze prima inwisselen voor de YAM speculaasjes. Hiermee maak je zelf jouw glutenvrije taart, zonder al teveel moeite.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Kijk dan snel eens bij onze mango cheesecake cupcakes en de glutenvrije kruimeltaart!

Wat heb je nodig?

  • Mengkom
  • Spatel
  • Steelpan
  • Springvorm 16 cm
  • Bakpapier

Ingrediënten:

  • 6 YAM speculaasjes
  • 40 g roomboter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 eierdooiers
  • Sap van 3 limoenen + rasp van 3 limoenen
  • 150 ml slagroom
  • 3 el poedersuiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht.
  2. Verkruimel de glutenvrije speculaasjes. Doe ze in een boterhamzakjes en rol met een deegroller of glazenfles over de koekjes. Smelt in de tussentijd de roomboter in een steelpan. Voeg daar dan de verkruimelde speculaasjes aan toe. Roer dit goed en verdeel het over de bodem van de springvorm. Zet deze even in de koelkast.
  3. Doe de gecondenseerde melk in een mengkom en spatel hier de eierdooiers, limoensap en de rasp doorheen. Schenk dit mengsel op de taartbodem.
  4. Schuif de taart de oven in voor zo'n 30 minuten. Laat de taart daarna afkoelen buiten de oven en zet de taart nog zo'n 3 uur in de koelkast zodat de vulling stijf genoeg kan worden.
  5. Klop de slagroom op en voeg als laatste de limoenrasp en de ahornsiroop toe. Maak met een spuitzak en een spuitmondje naar eigen keuze leuke toefjes op de taart en geniet!

Bewaartip!

De glutenvrije limoentaart met speculaasbodem kun je zo’n 3 dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast. Wedden dat ze dit niet eens redden, zo lekker zijn ze!

Glutenvrije limoentaart met speculaasbodem
Tip: Bestel YAM nu ook vers online!

Yes! Je hebt een van onze producten in je winkelwagen toegevoegd.

Bekijk winkelwagen

Verder winkelen