Een echte klassieker: vanillesaus! Vol en romig van smaak, past echt perfect bij appelgebak of onze glutenvrije oliebollen. De saus is super makkelijk zelf te maken. Heb jij het al eens geprobeerd?
Ingrediƫnten
- 250 ml slagroom
- 2 eieren
- 50 gram suiker
- 1 vanillestokje of vanille-extract
Bereiding
- Haal met een mesje het merg uit het vanillestokje. Doe het samen met de slagroom in een pannetje en breng het zachtjes aan de kook.
- Vervolgens laat je het 8 minuten al roerend zachtjes doorkoken.
- Klop de eierdooiers samen met de suiker luchtig en romig. Roer dit mengsel langzaam in het pannetje tot het geheel zichtbaar indikt.
- Zorg ervoor dat je de saus niet laat koken. Dan gaan de eieren stollen en krijg je klonten in de saus.
- De saus is klaar om warm of koud te serveren over je oliebollen of feestbrood!
Serveertip
- De saus blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast. Heb je weinig tijd? Maak de saus een dag van te voren alvast klaar!