Met overgebleven sneetjes YAM-brood kun je heerlijke dingen maken, zoals croutons. Gemakkelijk, crunchy en no waste. Wist je dat croutons niet alleen lekker zijn bij een salade of in de soep, maar ook heerlijk in je schaaltje kwark of yoghurt? Maak glutenvrije croutons van oud brood en geniet van een no waste én healthy ontbijtje of lunch. Geniet van een lekker ontbijt of healthy lunch.
Volg dit recept om zelf croutons te maken van oud brood. Zijn de croutons klaar? Voeg ze toe aan onderstaand recept van een yoghurt ontbijt met fruit en zaden.
Ingrediënten
- Schaaltje yoghurt of kwark (naar keuze)
- Zaden & pitten (zoals chiazaad, lijnzaad, pompoenpitten of maanzaad)
- Gedroogd of vers fruit (abrikozen, frambozen, rozijnen of gojibessen)
- Croutons
Yoghurt of kwark met fruit en zaden & pitten en breadcrumbs als croutons
- Doe ongeveer 150 gram yoghurt of kwark in een schaaltje.
- Strooi de zaden en het fruit met een eetlepel over de yoghurt. Doseer naar wens.
- Maak je ontbijt of lunch af met de zelfgemaakte croutons en genieten maar!
Als variatie kun je ook kiezen voor vanille yoghurt of kwark en het gedroogd fruit vervangen door (vries)vers rood fruit. Dat is toch een goed begin van de dag of een heerlijke lunch break?