Vandaag besteld, de volgende werkdag tussen 17.00 en 22.00 vers bij je thuis geleverd.

Home Recepten Ontbijt Glutenvrije broodpudding met blauwe bessen

Glutenvrije broodpudding met blauwe bessen

Ontbijt
  • 4
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Koemelkvrij

Een glutenvrije broodpudding met blauwe bessen. Eigenlijk is het niets anders dan een boterhammetje jam en een glas melk, maar dan nét even lekkerder! Met YAM rozijn als basis kan het eigenlijk al niet meer mislukken. Misschien heb je nog wat oude boterhammen liggen zonder bestemming, dan is dit recept dé manier om hier toch nog een feestje van te maken. Marike van Oh My Pie! laat zien hoe je dit maakt. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en een klein beetje geduld.

Glutenvrije broodpudding met blauwe bessen

Dit is echt hét perfecte ontbijt voor een weekenddag. En zorg dat je een portie overhoudt want de volgende dag is dit ontbijt minstens zo lekker, ook koud! Een combinatie tussen de Franse wentelteefjes en Engelse bread & butter pudding, dit wordt gegarandeerd een succes!

Je kunt spelen met verschillende smaken. Gebruik bijvoorbeeld een bosvruchtenspread en bramen in plaats van de abrikozen, of rozijnen en appelmoes.

Ingrediënten:

  • 6 YAM rozijn boterhammen
  • 1 ei
  • 250 ml plantaardige melk
  • 35 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g blauwe bessen
  • 1 el amandelschaafsel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte / 180 graden (hetelucht). Bekleed de bodem van de springvorm (15- 16 cm dia) met bakpapier en vet de randen in.
  2. Klop in een mengkom de melk, het ei, de suiker en vanillesuiker door elkaar. Snijd de plakken YAM rozijn diagonaal door de midden en leg de plakken in een lage schaal en overgiet dit met het melkmengsel. Laat 5 minuten staan. Schuif het eventueel heen en weer zodat alle plakken in het mengsel zijn geweekt.
  3. Leg wat blauwe bessen op de bodem van de springvorm. Leg de broodplakken er in. Strooi het blauwe bessen en amandelschaafsel er tussendoor en overheen.
  4. Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven voor 35-40 minuten. De pudding is het lekkerste wanneer hij nog warm is.

Glutenvrije broodpudding met blauwe bessen

Glutenvrije broodpudding met blauwe bessen

Tip: Bestel YAM nu ook vers online!

Yes! Je hebt een van onze producten in je winkelwagen toegevoegd.

Bekijk winkelwagen

Verder winkelen