Glutenvrije guacamole is één van dé multi-inzetbare bijgerechten en zeker niet moeilijk om zelf te maken. Zalig!
Ingrediënten
- 3 rijpe avocado’s
- 4 cherry tomaten
- 1 lente ui
- 1 citroen
- 1 teen knoflook
- 1 takje koriander, gehakt
- verse koriander
- zout en peper
Hoe maak je glutenvrije guacamole?
- Snijd de avocado’s door midden en haal de pit eruit.
- Schraap met een lepel de helften leeg en doe dit in een kom. Prak de avocado tot de structuur die jij prettig vind.
- Snijd de cherry tomaatjes en de lente-ui in kleine stukjes.
- Meng de avocado met de tomaten en ui.
- Pers een teentje knoflook er knijp de limoensap erboven uit.
- Voeg zout, peper en de gehakte koriander toe. Roer alles tot een geheel en klaar is kees!
Variatietips
- Je kan ook alle ingrediënten grof snijden en in de blender mixen. Hierdoor krijg je een smeuïg geheel.
- Variatie 1: houd je van pittig? Voeg een rode peper toe!
- Variatie 2: Rooster een rode paprika snijd dit in stukjes en brokkel een feta. Roer dit door de guacamole.
- Heerlijk voor bij de chips, brood, tortilla, zalm, salade enzovoort
- Bang voor een knoflookadem? Dat hoeft niet meer! Drink gewoon een glas melk om de knoflooklucht te bestrijden.