Organiseer jij binnenkort een kinderfeestje of ben jij op zoek naar een lekker glutenvrij hapje? Dan hebben wij een feestelijk en kleurrijk recept voor je. Maak een glutenvrij hapje op een stokje! Deze hapjes zijn hartstikke leuk om uit te delen en ook nog eens gemakkelijk en snel om te maken. Ook leuk om in je broodtrommel mee te nemen als glutenvrij tussendoortje. En met 4 variatierecepten voor jong en oud zit er voor ieder wel iets tussen dat hij of zij lekker vindt!
Wat heb je nodig?
- Satéprikkers
Ingrediënten voor 4 variaties voor glutenvrije tussendoortjes
Variatierecept 1
- YAM glutenvrij brood
- Snoeptomaatjes
- Ham
- Kaas (optioneel)
- Sla
- Avocado
Variatierecept 2 (lactosevrij)
- YAM glutenvrij brood
- Jam
- Aardbeien
- Groene druiven
- Appel
Variatierecept 3 (uit de oven)*
- YAM glutenvrij brood
- Snoeptomaatjes
- Mozzarellabolletjes
- Spek
Variatierecept 4 (lactosevrij)
- YAM glutenvrij brood
- Olijven
- Artisjokharten
- Salami
Recept: glutenvrije hapje op een stokje
- Snijd het YAM glutenvrij brood in gelijke vierkantjes
- Snijd per stokje de ingrediënten tot een mooi klein hapje
- Rijg één voor één de ingrediënten in vaste volgorde op het stokje en begin met het glutenvrije brood
* Alleen voor variatierecept 3
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Plaats de stokjes naast elkaar in de oven voor ongeveer 5 minuten
MMM genieten maar!
Serveertip
Serveer de stokjes met een lekker bijpassend sausje, zoals mosterd, mayonaise of chilisaus. Of maak het hapje op een stokje af met een beetje olijfolie of dressing. Variatierecept 3 is bijvoorbeeld lekker met een frisse salade dressing.
Het leuke van deze glutenvrije hapjes op een stokje is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Naast deze 4 variatierecepten zijn er nog veel meer heerlijke combinaties te verzinnen. Heb jij zelf een lekkere variatie bedacht? Deel hem met ons en inspireer anderen!