Deze gegrilde cherrytomaatjes van de barbecue zijn echt super makkelijk om te maken. Dit frisse vegetarische bbq hapje fleurt ieder bord meteen op!
Dit heb je nodig
- Bakje cherrytomaatjes
- Olijfolie
- Een paar verse basilicumblaadjes of gedroogde kruiden
- Snuf peper en zout
Extra benodigdheden
- Aluminiumfolie
- Barbecue
Bereiding
- Was de cherrytomaatjes en laat deze even drogen
- Leg 2 aluminiumolie vellen op elkaar en maak daarvan een bakje door de randen omhoog te vouwen
- Leg de tomaatjes in een kommetje en giet er wat olijfolie over
- Strooi de kruiden erover naar en voeg peper en zout toe naar smaak
- Meng met een lepel alles door elkaar en doe de cherrytomaatjes in het aluminiumfolie bakje
- Zet het in een hoek van de barbecue en rol de tomaten af en toe heen en weer
- De tomaatjes zijn klaar zodra ze gebarsten zijn!
Tips
- Lekker met yoghurt als dressing of roomkaas voor onder het broodje
- Heb je geen barbecue? Plaats dan het zilverfolie bakje op een bakplaat in de oven voor 10 minuten op 180 graden. Wanneer de tomaatjes zijn gebarsten zijn ze klaar.
- Grill 2 sneetjes YAM brood op de bbq, smeer deze in met wat pesto en doe daarop de gegrilde tomaatjes