Eén echte guilty pleasure: een Pizzabroodje! Voor iedereen die gek is op pizza én voor liefhebbers van brood. Een perfecte combi!
Dit recept voor pizzabroodjes is natuurlijk glutenvrij. En afhankelijk van je topping ook vegetarisch of lactosevrij te maken! De ideale snack tijdens een avondje film kijken. Of gezellig voor iedereen een YAM pizzabolletje tijdens het borrelen. Belegtip: Deze pizzabroodjes kun je naar eigen wens beleggen met álles wat je lekker lijkt: salami, paprika, ananas, kip, etc.
Ingrediënten voor 2 pizzabroodjes
- 2 YAM bolletjes
- 1 teen knoflook, geperst
- 8 el boter, gesmolten
- snuf zout
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- 1 bolletje mozzarella in stukjes / of geraspte lactose vrije kaas
- 1 lente ui, in stukjes gesneden
Even wachten… Pizzabroodje!
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de YAM bolletjes met een mes aan de bovenkant in als ruitvorm. Pas op dat je de bolletjes niet helemaal doorsnijdt!
- Smelt de boter in een pan
- Mix in een kommetje de gesmolten boter en knoflook
- Leg 2 vellen aluminiumfolie op een bakplaat. De stukken moeten groot genoeg zijn om straks de broodjes volledig mee in te pakken
- Leg elk glutenvrij bolletje op een folie stuk en verdeel ongeveer de helft van de knoflookboter gelijkmatig in het brood
- Leg vervolgens de kaas, lente ui en peterselie op het brood
- Schenk de overgebleven knoflookboter over de broodjes en pak ze in met de aluminium folie
- Bak de pizzabroodjes in 15 minuten in de oven tot de kaas begint te smelten.
- Vouw de folie open en bak de broodjes nog 10 minuten tot het bolletje knapperig is en de kaas volledig is gesmolten.
Zoals ze in Italië zeggen: Buon Appetito!