Glutenvrije springrolls, heerlijk verfrissend in de zomer! Leuk om de springrolls met de kids te maken en ook nog eens kleurrijk en healthy.
Ingrediënten recept 1
- 50 gr noedels
- 8 rijstvellen
- 8 gekookte garnalen
- 4 takjes verse koriander, gehakt
- gemengde salade
- een paar komkommer stukjes
Ingrediënten recept 2
- 100 gr quinoa
- 100 gr gerookte kip
- 1 avocado, ontpit en in blokjes gesneden
- 1 lente ui, gehakt
- gemengde salade
- 1 rode paprika, in blokjes
Hoe maak je de springrolls?
- Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de noedels of quinoa. Laat dit uitlekken.
- Snij alle ingrediënten die je wilt gebruiken in kleine stukjes en zet dit allemaal klaar.
- Vul een kom met warm water, doop hierin een rijstvel en haal het de rijstvellen er na een seconde weer uit. Leg dit plat op een schone keukenplank.
- Schik de garnalen of de kip over het midden van het vel, gevolgd door noedels of quinoa, dan de kruiden, dan de sla en groenten. Laat aan alle kanten ongeveer 5 cm onbedekt.
- Vouw die kanten over de vulling en vouw het vel er omheen. Doe dit met alle vellen.
- Zet bij het serveren van de glutenvrije springrolls een lekkere dipsaus en smakelijk eten!
Tips
-
De springrolls zijn heerlijk om te dippen in sojasaus of zelfgemaakte pindasaus.
-
Maak een hele stapel glutenvrije springrolls, zodat je ze de volgende dag mee kan nemen als lunch naar je werk of school.