De frisse smaak van de olijven vormt met de tuinbonen een heerlijke combinatie voor een gezonde glutenvrije en lactosevrije dip. Lekker op YAM toast, tapasplank of voor bij een biefstukje.
Ingrediënten
- 350 gedopte tuinbonen (vers of diepvries)
- 1 teen knoflook
- 1 el citroensap
- 3 el olijfolie
- 12 ontpitte groene olijven
Bereiding
- Verse tuinbonen: kook de tuinbonen met een snuf zout gaat. Giet ze af in een zeef, spoel ze koud en laat het afkoelen. Kerf de vliezen van de bonen in en druk de zachte groene boontjes eruit.
- Doe de bonen, knoflook en citroensap in een blender en draai alles tot een mooie puree.
- Voeg telkens wat olijfolie toe tot het een smeerbaar mengsel is.
- Als het nog te dik is dan kan je water gebruiken om te verdunnen.
- Haal de puree uit een blender en schep het in een mooie kom.
- Roer de fijngehakte olijven en klaar is je fantastische combinatie.