Brood over? Maak dan zelf glutenvrije croutons. Zelfgemaakte croutons maken salades en soepen lekkerder en krokanter. Een recept om van te smullen!
Ingrediënten
- oud glutenvrij brood
- olijfolie
- kruiden naar eigen smaak
- knoflook
Hoe maak je croutons?
- Snijd het brood in stukjes en verdeel dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel olie, kruiden of knoflook naar eigen smaak over het brood.
- Je kan variëren met de kruiden naar eigen smaak. Of gebruik bijvoorbeeld verschillende kruiden gebruiken, zodat je variatie aanbrengt in de smaak van je croutons.
- Bak de brood croutons ongeveer 15 min op 200 graden en de croutons zijn klaar.
- De croutons zijn heerlijk door een salade, als snack of voor in de soep!
Tips
- Zorg dat het brood is ontdooid.
- De croutons kun je ongeveer twee weken in een afgesloten trommel bewaren.
- Houd je van rustieke croutons? Verwijder dan niet de korstjes van het brood.