Een glutenvrij broodje met hete kip, voor de stevige trek! Lekker met geroosterde YAM desem boterhammen. Bak de kip lekker spicy en je geniet van een heerlijke glutenvrije lunch of als makkelijke avondmaaltijd.
Ingrediënten:
- 2 YAM desem boterhammen
- 1 kipfilet fijn gesneden
- 0,5 puntpaprika in kleine reepjes
- 1/4 rode peper in halve ringetjes
- 1 tl sambal oelek of meer naar smaak
- 1 el ketjap manis
- 1 el zoete chilisaus
- 1/2 kleine ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- versgemalen zout en peper
- 1 el water + 1 tl maizena
Bereiding:
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook en chilipeper in 5 minuten, tot de ui zacht is maar niet bruin.
- Voeg de blokjes kip toe en bak 3 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.
- Meng ondertussen de sambal, ketjap manis, zoete chilisaus, water, maïzena en wat zout en peper door elkaar.
- Giet het mengsel bij de kip en laat nog 5 minuutjes op middelhoog vuur pruttelen, tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
- Rooster de YAM desem boterhammen. Verdeel het hete kipmengsel over de broodjes en geniet!