Vandaag besteld, de volgende werkdag tussen 17.00 en 22.00 vers bij je thuis geleverd.

Home Recepten Hoofdgerecht Glutenvrije kroketten maak je zo!

Glutenvrije kroketten maak je zo!

Lunch
  • 60 minuten
  • 6
  • glutenvrij

Glutenvrije kroketten met een rundvleesvulling en een knapperig korstje. Precies zoals je ze zou willen proeven! Ze zijn eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken. Je moet alleen weten hoe. Met dit recept maak je de lekkerste glutenvrije kroketten ooit! In plaats van paneermeel hebben we het broodkruim gebruikt van YAM desem. Heb je nog oud brood liggen dan is dit jou kans om deze heerlijke kroketten gelijk te maken.

Glutenvrije kroketten

Ingrediënten:

  • 500 gram magere runderlappen
  • 500 milliliter runderbouillon
  • 1 ui - fijn gesneden
  • 60 gram boter
  • 80 g glutenvrije bloem
  • peper en zout naar smaak
  • nootmuskaat naar smaak
  • 6 blaadjes gelatine
  • Voor het paneren: eiwit van 3 eieren, glutenvrije paneermeel (wij hebben het kruim van YAM desem gebruikt)

Bereiding:

  1. Stoof het rundvlees tot het bijna uit elkaar valt, snijd het in kleine stukjes en laat dit afkoelen.
  2. Snijd de ui heel fijn en fruit dit zachtjes in de boter, voeg het witmeel toe en blijf goed roeren tot alle meel is opgenomen. Blijf roeren en voeg beetje voor beetje de bouillon toe, houd het vuur laag. Doe dit totdat je ongeveer de helft van de bouillon hebt toegevoegd.
  3. Laat de blaadjes gelatine wellen in koud water, knijp ze uit en voeg ze toe aan de ingrediënten.
  4. Voeg de rest van de bouillon toe. Peper, zout, kruiden en vlees erdoor roeren. Laat dit mengsel heel koud en hard worden. Liefst een nachtje in de koelkast.
  5. Vorm met koude handen kroketjes van het mengsel. Met een spuitzak waarvan de opening wat groter is gemaakt kun je makkelijk mooie lijnen spuiten en in gelijke delen snijden (van ongeveer 10 centimeter).
  6. Haal ze door het meel en rol ze nog wat steviger. Klop de eieren los en haal de kroketjes erdoor en daarna door de paneermeel, je kan dit eventueel nog een keer herhalen voor een steviger korst.
  7. Frituur de kroketten in de frituurpan op ongeveer 180 graden in 5 tot 6 minuten of doe ze eerst in de diepvries.
  8. Je kunt de kroketten prima invriezen. Als ze in bevroren toestand worden gebakken zullen ze minder snel uit elkaar vallen.
Tip: Bestel YAM nu ook vers online!

Yes! Je hebt een van onze producten in je winkelwagen toegevoegd.

Bekijk winkelwagen

Verder winkelen