Deze glutenvrije sandwich taart met gerookte zalm is perfect als lunch of voor bij een high tea. Niet moeilijk om te maken en een mooie verrassing voor op tafel!
Ingrediënten voor 1 persoon/taart (grote eter)
- 3 sneetjes YAM licht meerzaden
- 1 takje dille
- 150 gr zuivelspread
- 100 gr gerookte zalm
Bereiding
- Snijd de korsten van het brood, zorg dat de sneetjes allemaal even groot zijn.
- Besmeer de 3 sneetje brood met de zuivelspread.
- Beleg 2 besmeerde sneetjes met gerookte zalm en bestrooi met de dille.
- Stapel de sneetjes netjes op elkaar, Leg het broodje zonder zalm bovenop en druk ze voorzichtig aan.
- Besmeer de ‘sandwich cake’ rondom met de resterende zuivelspread.
- Garneer de cake met de rest van de zalm en dille.
- Snijd de cake met een scherp mes in mooie plakken.
Tip
Voeg kappertjes of kleine stukjes sjalotjes toe aan het ontbijttaartje.