Een desemboterham met avocado en crunchy geroosterde kikkererwten, een overheerlijke combinatie waar boordevol goede voedingsstoffen. We noemen het dan ook wel met recht een energiebooster, waar jij de hele middag zonder energiedip op vooruit kan. Het glutenvrije desembrood van YAM vormt de perfecte basis.
Ken jij ons desembrood al? Samen met Ralph Moorman ontwikkelde YAM een glutenvrije brood. Oftewel: biologisch desembrood zonder gist, gluten, soja, lactose, koemelk en toegevoegde suikers. De eerste in Nederland!
Speciaal voor jou hebben wij dit smaakvolle recept op papier gezet.
Ingrediënten:
- 1 YAM desem boterham
- 1 avocado
- 100 g kikkererwten uit de oven
Bereiding:
- Bereid de kikkererwten volgens het recept voor geroosterde kikkererwten.
- Snijd een boterham van jouw YAM desembrood.
- Ontpit de avocado en beleg jouw desembroodje met de avocado en top deze af met wat peper en zout.
- Strooi hier 50 a 100 gram geroosterde kikkererwten overheen. Bewaar de rest van de kikkererwten in een luchtdicht bakje.
- Klaar is jouw YAM desem energiebooster, geniet ervan. Je zal zien dat je er weer een hele middag tegenaan kan.
Tips!
Gebruik het recept voor kikkererwten uit de oven om jouw kikkererwten net zo crunchy te krijgen. Extra lekker met wat schijfjes trostomaat.