Hummus is een echte allrounder, want het past bij zoveel gerechten! Je kunt ook eindeloos variëren met hummus, daarom gaat het nooit vervelen. Probeer deze variant met pompoen eens. Deze pompoenhummus heeft door de pompoen een frisse oranje kleur en een licht zoete smaak. Heerlijk voor op brood of door een zomerse salade!
Tip
Maak zelf de kruidenolie volgens dit recept en strooi wat smaaktomaatjes over jouw belegde boterham heen, dat is extra lekker!
Dit heb je nodig om de pompoenhummus te maken
- 150 g geweekte kikkererwten
- 190 g pompoenpuree of pompoen uit de oven (30 min op 180 graden)
- 1 teentje knoflook
- 1 el tahin (sesampasta)
- 1 tl kruidenolie (of maak je eigen kruidenolie)
Topping
- 1 handje gesneden verse peterselie
- 1 tl sesamzaad
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel.
- Schep dit in een kommetje en strooi er peterselie en sesamzaadjes over.
- Smeer het op een lekker getoast YAM boterhammetje.