Met dit recept maak je gemakkelijk zelf glutenvrije wentelteefjes. Ook lekker als lunch. Smullen maar!
Ingrediënten
- 110 gram oud brood
- 300 ml melk (lactose vrije tip: gebruik plantaardige melk)
- 2 eieren
- Beleg naar keuze zoals bijvoorbeeld spek of kaas
Hoe maak je de wentelteefjes?
- Scheur het oude brood in stukken en verkruimel dit in een blender of keukenmachine.
- Weeg het verkruimelde brood.
- Vervolgens ga je te werk als een normaal pannenkoeken recept alleen vervang je de meel voor het brood.
- Schep het brood in een kom en maak een kuiltje.
- Doe hierin de eieren en een beetje melk.
- Roer dit met een garde tot een glad mengsel en voeg vervolgens de rest van de melk toe.
- Klopt het mengsel goed tot alle klontjes zijn verdwenen.
- Laat het beslag even rusten zodat het brood de melk kan absorberen.
- Bak vervolgens je wentelteefjes goudbruin!
Tips voor extra lekkere wentelteefjes:
- Maak de wentelteefjes/pannenkoeken niet te groot aangezien ze door het brood gemakkelijk uit elkaar kan vallen.
- Je kan de wentelteefjes maken met elk soort brood. Het rozijnen brood van YAM geeft bijvoorbeeld een heerlijke frisse twist.
- Voor extra luchtige wentelteefjes kun je ook een gedeelte van de melk vervangen door spa rood.
- Door het koolzuurgas worden de wentelteefjes wat luchtiger. Ongeveer 100 ml.