Deze aubergine parmigiana stoofschotel is één van onze guilty pleasures. Geniet ook van deze mediterraanse topper op een doordeweekse dag.
Ingrediënten
- 600 g tomatenblokjes
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 3 aubergines
- 220 g geraspte Gruyère
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas
- 90 g ricotta (of nog veel meer)
- basilicum
Hoe maak je aubergine parmigiana?
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Doe de tomatenblokjes in de pan, knoflook en een scheut olijfolie in een pan en warm dit op. Snijd de aubergines in plakjes en grill deze in een grillpan met eventueel zout en peper.
- Vervolgens wordt de ovenschotel gebouwd. Als volgt: laagje tomatensaus, laagje aubergine een laagje geraspte Gruyère. Wederom tomatensaus, aubergine en Gruyère. Dek af met de overgebleven tomatensaus, alle ricotta, basilicum en strooi royaal met Parmezaanse kaas.
- Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en zet het voor 20 minuutjes in de oven. Aluminiumfolie eraf, en nog zo’n 30 minuten.
- Succes & geniet van de heerlijke aubergine parmigiana!