Serveer je vrienden eens deze rijk gevulde curry linzensoep. Het recept voor deze heerlijke curry linzensoep is ook nog eens vegetarisch Ʃn vegan.
Dit heb je nodig voor 3 kommen soep
- 300 gr gedroogde linzen
- 400 gr gepelde tomaten (uit blik)
- 400 ml kokosmelk (uit blik)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 groentebouillon blokjes (met de juiste hoeveelheid water daarvoor, zie verpakking)
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl komijnpoeder
- een snuf peper en zout
- 1 handje gesneden koriander (voor de topping)
- olijfolie
Benodigdheden
- Staafmixer
- Pan voor de soep
Bereiding
- Fruit de ui en knoflook in een pan met een scheut olijfolie
- Voeg de kerriepoeder en komijnpoeder toe en rooster dit even mee in de pan
- Voeg de gepelde tomaten toe en roer alles goed door elkaar
- Voeg de groentebouillon, water, linzen en de helft van het blik kokosmelk toe
- Breng alles aan de kook en laat 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn. Kook langer als de linzen nog niet gaar zijn
- Zet het vuur lager en pureer de soep met een staafmixer
- Maak de soep op smaak met peper en zout
- Roer de andere helft van de kokosmelk door de soep
- Schenk de soep in kommetjes en serveer dit met verse koriander
Tip van de chef
Serveer de soep met knapperige croutons vanĀ glutenvrij brood.