Vandaag besteld, de volgende werkdag tussen 17.00 en 22.00 vers bij je thuis geleverd.

Home Recepten Hoofdgerecht Gepofte zoete aardappel met glutenvrije croutons

Gepofte zoete aardappel met glutenvrije croutons

Hoofdgerecht
  • 40 minuten
  • 2 personen
  • Glutenvrij

Een gepofte zoete aardappel uit de oven met een frisse tzatziki saus én glutenvrije croutons. Een heerlijk bijgerecht of lunchgerecht om van te genieten! De gepofte zoete aardappel kun je op allerlei manieren vullen. Wij zijn fan van de tzatziki en de croutons maken het feestje compleet!

Glutenvrije croutons maak je heel gemakkelijk zelf met YAM brood!

De glutenvrije croutons kun je heel gemakkelijk zelf maken. Wellicht heb je nog een paar sneetjes oud YAM brood liggen. Snijd deze in blokjes en bak de croutons kort in een koekenpan. Heb jij dit wel eens geprobeerd? Niet alleen heel lekker bij de zoete aardappel maar ook heel lekker bij de soep of op een salade.

Ingrediënten:

  • 1 grote zoete aardappel
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl citroensap
  • Een scheutje olijfolie
  • Een paar takjes peterselie
  • Peper en zout
  • 1 YAM donker meergranen boterham

  1. Verwarm de oven op 200 graden voor.
  2. Was de zoete aardappel goed en prik gaatjes in de zoete aardappel. Verpak de aardappel in aluminiumfolie en gaar de aardappel in ongeveer 25-30 minuten in de oven, of tussen de kolen van de BBQ. De tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel.
  3. Maak vervolgens de tzatziki, door eerst de komkommer te raspen. Knijp de komkommer helemaal uit en verwijder het vocht van de komkommer. Rasp ook de knoflook fijn en voeg bij de komkommer. Voeg de Griekse yoghurt erbij en meng goed door. Voeg peper en zout toe, citroensap naar smaak en een klein scheutje olijfolie. Meng goed door elkaar.
  4. Snijd de zoete aardappel open en voeg hierin de tzatziki. Maak af met een beetje peterselie. Voor de foto ziet een takje er leuk uit, maar het is fijner om de peterselie te hakken en eroverheen te verdelen.
  5. Snijd kleine dobbelsteentjes van het donker meergranen brood. Bak deze kort in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Strooi deze over de zoete aardappel heen en geniet!

Gepofte zoete aardappel met glutenvrije croutons

Tip: Bestel YAM nu ook vers online!

Yes! Je hebt een van onze producten in je winkelwagen toegevoegd.

Bekijk winkelwagen

Verder winkelen