Erwtensoep! Een aanrader om te maken wanneer het buiten koud is. Zelfgemaakte erwtensoep is wel het allerlekkerste. Wij hebben het recept van onze glutenvrije erwtensoep met rookworst en glutenvrij brood met katenspek op papier gezet.
Glutenvrije erwtensoep met glutenvrij brood en katenspek
Vroeger werd erwtensoep al gegeten met roggebrood en katenspek, aangezien roggebrood niet glutenvrij is roosteren wij YAM bruin kort en belegen we dit broodje met katenspek. Net zo lekker én glutenvrij!
Tip van YAM!
Maak de soep een dag van tevoren, dan is deze op de dag dat je het eet extra lekker. Je kan de glutenvrije erwtensoep ook heel goed invriezen, zo heb je voor meerdere dagen een voedzame maaltijd in huis. Er is even geduld voor nodig om de glutenvrije erwtensoep te maken. De meeste tijd gaat zitten in het wachten totdat de erwtensoep gaar is. In de tussentijd kun je gerust iets anders doen, zo ben je zelf niet de hele dag kwijt in de keuken.
Ingrediënten:
- 500 g spliterwten
- Halve knolselderij
- 1 prei
- 1 winterpeen
- 1 aardappel
- 2 laurierblaadjes
- 4 takjes verse selderij
- Peper en zout
- 250 g schouder karbonade
- 1 glutenvrije rookworst
- 2 YAM bruin boterhammen
- 2 plakjes katenspek
Bereiding:
- Doe de splitererwten in een man en zet ze onderwater. Laat ze een uur weken. Spoel de erwten schoon en zet ze met twee liter water op het vuur. Voeg een halve eetlepel zout toe, het laurierblaadje en de karbonade en breng aan de kook.
- Haal de karbonade uit de pan en snij in stukjes, vis ook het laurierblaadje uit de soep.
- Maak de groenten schoon en snij in grove stukken en voeg samen met de karbonade stukjes aan de soep toe.
- Laat de soep nog zo’n 45 minuten zachtjes koken, pureer de soep met een staafmixer als je zachte structuur wil hebben.
- Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe aan de soep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de bruine broodjes en beleg ze met katenspek. Genieten maar!