Een lekkere glutenvrije pasta is altijd een goed idee. Met deze vega aubergine bolognese saus scoor je gegarandeerd punten! De verse groentes combineren heel goed met de heerlijke pastasaaus. In nog geen half uur staat er een super lekkere pasta op tafel. Door de gehakt te vervangen door de aubergine en wat YAM desem kruimels heb je helemaal niet het idee dat je een vega pasta eet, het lijkt zo erg op de traditionele bolognese saus.
YAM tip!
Rooster wat YAM desem boterhammen en snijd hier reepjes van, dit past heel goed bij de saus en bij de pasta.
Ingrediënten:
- 300 g glutenvrije spaghetti
- 3 YAM desem boterhammen
- 1 wortel
- 1 ui
- 500 ml passata (gezeefde tomatensaus)
- Handje verse basilicum
- Peper en zout
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl oregano
- Feta of Parmezaan
- Olijfolie
Bereiding:
- Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
- Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
- Snijd de wortel, aubergine en de paprika in hele kleine blokjes en bak deze kort mee.
- Kruimel 1 YAM desem boterham grof en roer deze door de groentes heen, dit maakt de saus iets steviger en geeft een fijne bite.
- Voeg de passata toe en roer even om. Breng de vega bolognese op smaak met de oregano, peper en zout. Laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.
- Roer de spaghetti op zijn Italiaans door de vega aubergine bolognese saus. Garneer met feta of Parmezaanse kaas en verse basilicum.
- Rooster de YAM desem boterhammen en snijd deze in reepjes. Serveer de YAM desem broodjes bij de pasta. Genieten maar!