Deze hot chilisaus is heerlijk om van binnen warm te worden als het buiten koud is. Lekker als (dip)saus, vlees marinade of bij een curry of soep. Kortom een vurig glutenvrij recept om je gerechten compleet te maken! Bekijk hier het recept om zelf chilisaus te maken.
Ingrediƫnten
- 10 rode pepers
- 2 el zonnebloemolie
- Twee uien
- 4 tenen knoflook
- 4 tomaten
- 1 el suiker
- 1 dl water
Hoe maak je de hot chilisaus?
- Snijd de knoflook, ui, tomaat en pepers in grove stukken.
- Fruit de ui, knoflook en pepers in een pan met zonnebloemolie.
- Doe daarna de tomatenblokjes, suiker en water erbij en laat dit 10 minuten koken.
- Pureer het mengsel met een staafmixer en laat het afkoelen.
- Vul een flesje of potje met de saus en vergeet het niet een naamkaartje te geven! Bewaar de saus in de koelkast.
Tips
-
De scherpte van de chilisaus zit in de peperzaadjes. Om die te verwijderen snijd je de peper in de lengte door en schraap je de zaadlijsten eruit met een lepel.
-
Heb je een te grote hap chili genomen, blus dan met melk. Neem geen water, dit opent juist je smaakpapillen!
-
De saus wordt langzaam minder pittig als je het bewaart.
-
Doe de zaadjes van een peper in de grond en kweek zo je eigen peperplantje!
-
Beleg tip: smeer de chilisaus op een boterham, dan een laagje pindakaas en even kort roosteren in de oven. Dit is echt een heerlijk tussendoortje!