Glutenvrije pompoenhummus

0.0 from 0 votes
Course: Broodbeleg
Aantal

4

stuks
Bereidingstijd

15

minutes

Hummus is een echte allrounder, want het past bij zoveel gerechten! Je kunt ook eindeloos variëren met hummus, daarom gaat het nooit vervelen. Probeer deze variant met pompoen eens. Deze pompoenhummus heeft door de pompoen een frisse oranje kleur en een licht zoete smaak. Heerlijk voor op brood of door een zomerse salade!

Ingrediënten

  • 150 g geweekte kikkererwten

  • 190 g pompoenpuree of pompoen uit de oven (30 min. op 180 graden)

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el tahin (sesampasta)

  • 1 tl kruidenolie (of maak je eigen kruidenolie)

  • een handje verse peterselie – gesneden

  • 1 tl sesamzaad

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel.
  • Schep dit in een kommetje en strooi er peterselie en sesamzaadjes over.
  • Smeer het op een lekker getoast YAM boterhammetje.