Broodpudding ontbijttaart met ananas en lemoncurd

0.0 from 0 votes
Course: Gebak

Het gebeurt mij (Marike van Oh My Pie) niet vaak dat ik een recept maar liefst drie keer in één week maak. Oké, het is mij nu echt overkomen. Ik wilde graag iets doen met mijn rozijnenbrood van YAM dat ik nog had liggen én iets te lang was blijven liggen. Zonde om weg te gooien, dus dacht ik aan old school wentelteefjes, om er vervolgens een taart van te maken. Al snel ontstond er een glutenvrij spektakelstuk met stukjes ananas, lemoncurd, pistachenoten en kokosflakes. Oh My Pie! Dit wil je! Eenvoudig om te maken, door iedereen die kan lezen. Heb je nog oud (rozijnen)brood, gooi het niet weg maar zie het als een excuus om met deze charismatische parel iedereen te verleiden. Glutenvrij, lactosevrij én ongelooflijk lekker!

Ingrediënten

  • 1 blik ananasschijven in siroop (570 g) – uitgelekt

  • 2 eieren

  • 350 ml plantaardige melk

  • 1 tl vanille extract

  • 1/2 tl kardemom of 1/2 tl speculaaskruiden

  • 12 sneetjes YAM rozijnenbrood

  • 30 g kokosflakes of -rasp

  • 40 g pistachenoten – grof gehakt

  • 50 g lemoncurd (zelfgemaakt of uit een potje)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Laat de ananasschijven uitlekken en vang 100 ml sap op. Snijd 6 ananasschijven in kwartjes. Klop de eitjes los met de plantaardige melk, het opgevangen ananassap, de vanille en de specerijen.
  • Snijd het brood diagonaal door met een broodmes.
  • ​Haal het brood door het beslag en leg het dakpansgewijs in de springvorm. Stop de stukjes ananas, lemoncurd en de kokosflakes ertussen, bewaar wat voor de garnering. Giet de rest van het eiermengsel over het brood. Top de ontbijttaart af met de overgebleven ananas, lemoncurd en pistachenoten. Laat de springvorm 10 minuten staan.
  • ​Bak de broodpudding 25-30 min. in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  • Laat de glutenvrije broodpudding ontbijttaart afkoelen buiten de oven, decoreer het met de overgebleven kokosrasp en geniet!