Glutenvrije broodpudding met banaan

0.0 from 0 votes
Course: Gebak
Aantal

10

stuks
Cooking time

20

minutes

Broodpudding is letterlijk een feest op je bord! Heb je het wel eens gemaakt? Het is net zoiets als wentelteefjes maar dan in het groot en meestal zonder de kaneelsuiker. Net als wentelteefjes maak je broodpudding van oud brood of brood wat al een aantal dagen oud is. Zo is het gerecht ook ontstaan, om restjes brood op te maken.

Ingrediënten

  • 10 sneetjes YAM licht meerzaden

  • 2 eieren

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 100 ml (plantaardige) melk

  • 2 bananen

  • 1 zakje vanille suiker

  • 2 tl kaneel

  • 50 g pecannoten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht). Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  • Klop in een mengkom de gecondenseerde melk, melk, eieren, kaneel en de vanille suiker door elkaar. Snijd de boterhammen diagonaal door en haal ze één voor één door het beslag. Leg de boterhammen in de springvorm en verdeel tussendoor wat schijfjes banaan over de plakken brood.
  • Top de broodpudding af met de laatste plakjes banaan en de pecannoten. Laat de broodpudding zo’n 10 minuten staan zodat alle smaken in het brood kunnen trekken.
  • Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven voor 40 minuten. De pudding is het lekkerste wanneer hij nog warm is.