Glutenvrije cake pops

0.0 from 0 votes
Course: Gebak
Bereidingstijd

1

hour 

Cake pops zijn ideaal om te maken van onze glutenvrije YAM cake of muffin. Een klein cakeballetje versierd met wat je maar wilt, aanrader voor feestjes of als traktatie!

Ingrediënten

  • overgebleven stukjes cake/muffin

  • roomkaas

  • gesmolten chocolade/fondant/glazuur (als omhulsel)

  • toppings naar keuze

Bereiding

  • Kruimel de left overs van de cake of muffin in een kom en kneed hier doorheen roomkaas totdat het een egaal geheel vormt
  • Vorm er meerdere bolletjes van met je handen en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast
  • In de tussentijd kun je de decoratie klaar gaan zetten en de ingrediënten voor het omhulsel van de cake pop smelten.
  • Haal na 30 minuten de bolletjes uit de koelkast. Pak een stokje, dip dit in het warme omhulsel en prik dit in een bolletje. Doe dit met alle stokjes zodat je ze daarna kunt decoreren.
  • Haal de cake pop bolletjes door de omhulsels naar keuze zoals bijvoorbeeld gesmolten chocolade. Zet dit vervolgens in een glas zodat het goed opdroogt.
  • Na het dippen kun je de cake pops verder versieren.
  • Laat de cake pops smaken!