Glutenvrije limoentaart met een speculaasbodem

0.0 from 0 votes
Course: Gebak
Aantal

6

stuks
Bereidingstijd

45

minutes

Wanneer je op zoek bent naar een frisse taart waar je van kan genieten op ieder moment, dan hoef je niet verder te zoeken. Deze glutenvrije limoentaart met een speculaasbodem van YAM speculaas heeft het allemaal! De krokante koekbodem combineert heel goed met de frisse limoenvulling en de toefjes slagroom. Zo maak je van iedere dag een glutenvrij feestje!

Ingrediënten

  • 6 YAM speculaasjes

  • 40 g roomboter

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 2 eidooiers

  • sap van 3 limoenen + rasp van 3 limoenen

  • 150 ml slagroom

  • 3 el poedersuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
  • Verkruimel de glutenvrije speculaasjes. Doe ze in een boterhamzakjes en rol met een deegroller of glazenfles over de koekjes. Smelt in de tussentijd de roomboter in een steelpan. Voeg daar dan de verkruimelde speculaasjes aan toe. Roer dit goed en verdeel het over de bodem van de springvorm. Zet deze even in de koelkast.
  • Doe de gecondenseerde melk in een mengkom en spatel hier de eierdooiers, limoensap en de rasp doorheen. Schenk dit mengsel op de taartbodem.
  • Schuif de taart de oven in voor zo’n 30 minuten. Laat de taart daarna afkoelen buiten de oven en zet de taart nog zo’n 3 uur in de koelkast zodat de vulling stijf genoeg kan worden.
  • Klop de slagroom op en voeg als laatste de limoenrasp en de ahornsiroop toe. Maak met een spuitzak en een spuitmondje naar eigen keuze leuke toefjes op de taart en geniet!