Glutenvrije monchoutaart

0.0 from 0 votes
Course: Gebak
Bereidingstijd

1

hour 

Monchoutaart past bij iedere gelegenheid. Als traktatie op een verjaardag of zomaar lekker voor bij de koffie.

Ingrediënten

  • Voor de vulling
  • 200 g YAM speculaas (2 pakjes)

  • 60 g ongezouten roomboter – in klontjes, plus wat extra om in te vetten

  • 600 g kwark

  • 200 ml crème fraîche

  • 50 g fijne kristalsuiker

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • snufje kaneel

  • 3 eieren

  • 1 el ahornsiroop

  • Voor de kersentopping
  • 2 doosjes bevroren kersen of 2 blikken kersen

  • 2 el ahornsiroop

  • 1 el maïzena

  • water

Bereiding

  • Verwarm de oven op 160 graden
  • Vet de taartvorm in met boter
  • Verkruimel de speculaasjes in een keukenmachine, blender of met een deegroller en doe ze in een kom
  • Smelt de boter in een klein pannetje op laag vuur en voeg dit in de kom bij de speculaas kruimels. Meng dit goed door elkaar.
  • Doe het speculaasmengsel in de vorm en duw dit goed aan tot je een gelijkmatige laag hebt.
  • Pak een grotere kom en klop de kwark, crème fraîche, suiker, vanille suiker, kaneel en snufje zout door elkaar tot het goed gemengd is.
  • Voeg al roerend de eieren één voor één toe en voeg vervolgens 1 el ahornsiroop toe
  • Schenk het beslag in de taartvorm en bak dit 45 minuten in de oven
  • Haal de taart uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen
  • Maak vervolgens de randen los van de taartvorm met een mes en zet de taart in de koelkast
  • Bereiding van de topping
  • Giet het vocht van de kersen in een pannetje
  • Breng dit even aan de kook met 1 el maïzena, blijf goed roeren om klontjes te voorkomen
  • Als je stevige dikte hebt bereikt voeg je de kersen toe en meng je het door elkaar
  • Giet het mengsel over de taart en laat deze minimaal 1 uur in de koelkast afkoelen voor je de taart serveert