Glutenvrije ontbijtmuffins met YAM speculaas

0.0 from 0 votes
Course: Gebak
Bereidingstijd

35

minutes

Ontbijten met glutenvrije ontbijtmuffins! Klinkt dit niet als een groot feest? We hebben super lekkere ontbijtmuffins gemaakt van havermeel en amandelmeel. Met wat YAM speculaasstukjes in het beslag zijn de muffins het allerlekkerst! Maak ze eens voor door de weeks of als verwenontbijt in het weekend!

Ingrediënten

  • 150 g glutenvrij havermeel

  • 50 g amandelmeel

  • 4 YAM speculaas

  • snufje zout

  • 2 tl bakpoeder

  • 110 g (plantaardige) kwark of stevige yoghurt

  • 3 eieren

  • 60 g honing

  • 30 g kokosolie of boter – gesmolten

  • 100 g frambozen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht.
  • Zet de muffinvormpjes klaar.
  • Roer de melen, zout, bakpoeder door elkaar. Spatel hier de yoghurt, gesmolten kokosolie of boter, eieren of eivervanger en de honing doorheen net zolang totdat je geen klontjes meer ziet.
  • Proef even of je het beslag zoet genoeg vindt. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, vul de vormpjes 2/3 met het beslag. Duw de frambozen in de cakejes. Strooi hier de speculaasstukjes overheen.
  • Bak de muffins in zo’n 25 a 30 minuten goudbruin. Laat ze even afkoelen en dan…. genieten maar!