Glutenvrije vanillesaus

0.0 from 0 votes
Course: Gebak
Bereidingstijd

20

minutes

Een echte klassieker: vanillesaus! Vol en romig van smaak, past echt perfect bij appelgebak of onze glutenvrije oliebollen. De saus is super makkelijk zelf te maken. Heb jij het al eens geprobeerd?

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom

  • 2 eieren

  • 50 g suiker

  • 1 vanillestokje of vanille extract

Bereiding

  • Haal met een mesje het merg uit het vanillestokje. Doe het samen met de slagroom in een pannetje en breng het zachtjes aan de kook.
  • Vervolgens laat je het 8 minuten al roerend zachtjes doorkoken.
  • Klop de eierdooiers samen met de suiker luchtig en romig. Roer dit mengsel langzaam in het pannetje tot het geheel zichtbaar indikt.
  • Zorg ervoor dat je de saus niet laat koken. Dan gaan de eieren stollen en krijg je klonten in de saus.
  • De saus is klaar om warm of koud te serveren over je oliebollen of feestbrood!