Oh My YAM glutenvrij ontbijttaartje met bramen

0.0 from 0 votes
Course: Ontbijt
Aantal

2

stuks
Bereidingstijd

5

minutes

Oh My YAM! Een nieuw recept van Marike van Oh My Pie!, een glutenvrij ontbijttaartje met bramen en YAM speculaas. Je maakt het in zo’n 5 minuten, even de oven in en dan smullen maar! Heb je geen bramen in huis? Kies dan voor stukjes appel, mango of misschien wel frambozen. Een feestje op jouw bord!

Ingrediënten

  • 1 YAM speculaasje

  • 60 g amandelmeel

  • 1 ei

  • 50 g appelmoes

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 2 el ahornsiroop

  • 100 g bramen (vers of diepvries)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van het springvormpje of het ovenschaaltje met bakpapier.
  • Verkruimel het speculaas en zet dit apart. Doe het amandelmeel, bakpoeder, appelmoes, kaneel en de ahornsiroop in een mengkom.
  • Spatel alles goed door elkaar. Vul het springvormpje of het ovenschaaltje met het beslag.
  • Verdeel de helft van de bramen over het taartje en doe dit ook met het speculaas. Schuif het ontbijttaartje de oven in voor zo’n 25 a 30 minuten.
  • Laat het taartje afkoelen buiten de oven. Verdeel de overige bramen over het ontbijttaartje samen met de overige speculaas.
  • En nu smullen maar!