Glutenvrije kruidenolie maken

0.0 from 0 votes
Course: Hapje
Bereidingstijd

10

minutes

Met een kruidenolie maak je op een snelle manier je gerecht extra lekker. Zo hoef je niet iedere keer kruiden fijn te snijden en je kunt de kruidenolie tevens lang bewaren.

Ingrediënten

  • olijfolie

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 takje tijm

  • italiaanse kruidenmix

Bereiding

  • Zet de flesjes klaar, pel de knoflook en snijd deze in plakjes.
  • Doe 2 teentjes knoflook met het takje tijm in een flesje en de andere teen met de Italiaanse kruidenmix in het andere flesje.
  • Vul vervolgens beide flesjes met olijfolie, maak de flesjes goed dicht en schud goed door elkaar.
  • Haal de knoflook er na 2 dagen uit zodat je de olie lang kan bewaren.
  • Gebruik de kruidenolie voor bijvoorbeeld salades of pasta’s. Smullen maar!