Suikervrije, glutenvrije en lactosevrije energierepen

0.0 from 0 votes
Course: Hapje
Bereidingstijd

45

minutes

Als je aan een gezond tussendoortje denkt kom je al snel uit bij een stuk fruit. Maar dit is absoluut niet nodig! Het kan soms wel een uitdaging zijn om geen suiker te gebruiken. Deze energierepen zijn glutenvrij, lactosevrij en suikervrij! Wat grof van structuur, beetje plakkerig, een heerlijke geur en prettige bite. Dit is een tussendoortje dat iedereen eens zou moeten proberen.

Ingrediënten

  • 270 g havervlokken

  • 120 g noten en/of zaden naar wens

  • 150 g dadels – ontpit

  • rasp van 1 citroenschil

  • 2 el kaneel

  • 150 g honing

  • 4 el water

  • 3 el olie

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de dadels fijn en hak de noten in stukken. Dit kan eventueel ook in een blender of foodprocessor.
  • Doe de haver, noten/zaden, dadels, citroenrasp en kaneel in een kom en meng dit door elkaar.
  • Verwarm in een pannetje de honing tot deze zeer vloeibaar is.
  • Voeg hierbij vervolgens het water en de olie.
  • Voeg het honingmengsel toe aan de havermout en roer dit goed zodat er een kleverige massa ontstaat. Is het mengsel te droog voeg dan extra honing of een ei toe.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het havermout mengsel gelijkmatig over de vorm en druk dit stevig aan.
  • Bak het geheel ongeveer 30 minuten en laat het vervolgens afkoelen.
  • De mueslirepen snijden het prettigste als ze nog net een beetje lauw aanvoelen. Wacht met snijden als de randen af brokkelen.
  • Verpak de repen in bakpapier en bewaar ze als lekker tussendoortje.