Crispy gehaktballetjes gevuld met mozzarella

0.0 from 0 votes
Course: Hoofdgerecht
Bereidingstijd

1

hour 

Heb je restjes brood? Een goed excuus om met de kruim deze heerlijke glutenvrije gehaktballetjes gevuld met mozzarella te maken! Super als tapas hapjes, op een YAM broodje of met glutenvrije pasta.

Ingrediënten

  • 400 g half om half gehakt

  • 1 teen knoflook – geperst (of 1 tl gehakte knoflook uit een potje)

  • 1 tl uienpoeder

  • 1 el oregano

  • 1 ei

  • 50 g YAM broodkruim (2 handjes)

  • 1 zakje mini mozzarella bolletjes

  • olijfolie

  • peper en zout

Bereiding

  • Meng in een grote kom het gehakt, knoflook. kruiden, ei en broodkruim tot één samenhangend geheel.
  • Rol balletjes van het gehakt mengsel.
  • Duw met je vinger in elk gehaktballetje en plaats er een mozzarellabolletje in.
  • Vouw de gehaktballetjes weer dicht en rol er een mooi balletje van. Zorg dat alle randen goed dicht zijn zodat de mozzarella bij het bakker er niet uit loopt.
  • Verwarm in een (koeken)pan de olijfolie en bak de balletjes rondom bruin.
  • Bak de balletjes 20 minuten rustig.