Curry linzensoep

0.0 from 0 votes
Course: Hoofdgerecht
Bereidingstijd

1

hour 

Serveer je vrienden eens deze rijk gevulde curry linzensoep. Het recept voor deze heerlijke curry linzensoep is ook nog eens vegetarisch én vegan.

Ingrediënten

  • 300 g gedroogde linzen

  • 400 g gepelde tomaten (uit blik)

  • 400 ml kokosmelk (uit blik)

  • 1 ui – gesnipperd

  • 2 tenen knoflook – geperst

  • 2 groentebouillonblokjes (met de juiste hoeveelheid hiervoor, zie verpakking)

  • 2 tl kerriepoeder

  • 2 tl komijnpoeder

  • een snuf peper en zout

  • een handje gesneden koriander (voor de topping)

  • olijfolie

Bereiding

  • Fruit de ui en knoflook in een pan met een scheut olijfolie
  • Voeg de kerriepoeder en komijnpoeder toe en rooster dit even mee in de pan
  • Voeg de gepelde tomaten toe en roer alles goed door elkaar
  • Voeg de groentebouillon, water, linzen en de helft van het blik kokosmelk toe
  • Breng alles aan de kook en laat 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn. Kook langer als de linzen nog niet gaar zijn
  • Zet het vuur lager en pureer de soep met een staafmixer
  • Maak de soep op smaak met peper en zout
  • Roer de andere helft van de kokosmelk door de soep
  • Schenk de soep in kommetjes en serveer dit met verse koriander