Gepofte zoete aardappel met glutenvrije croutons

0.0 from 0 votes
Course: Hoofdgerecht
Aantal

2

stuks
Bereidingstijd

40

minutes

Een gepofte zoete aardappel uit de oven met een frisse tzatziki saus én glutenvrije croutons. Een heerlijk bijgerecht of lunchgerecht om van te genieten! De gepofte zoete aardappel kun je op allerlei manieren vullen. Wij zijn fan van de tzatziki en de croutons maken het feestje compleet!

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel

  • 100 g griekse yoghurt

  • 1 teen knoflook

  • 1 tl citroensap

  • 1 scheutje olijfolie

  • een paar takjes peterselie

  • peper en zout

  • 1 sneetje YAM donker meerzaden

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden voor.
  • Was de zoete aardappel goed en prik gaatjes in de zoete aardappel. Verpak de aardappel in aluminiumfolie en gaar de aardappel in ongeveer 25-30 minuten in de oven, of tussen de kolen van de BBQ. De tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel.
  • Maak vervolgens de tzatziki, door eerst de komkommer te raspen. Knijp de komkommer helemaal uit en verwijder het vocht van de komkommer. Rasp ook de knoflook fijn en voeg bij de komkommer. Voeg de Griekse yoghurt erbij en meng goed door. Voeg peper en zout toe, citroensap naar smaak en een klein scheutje olijfolie. Meng goed door elkaar.
  • Snijd de zoete aardappel open en voeg hierin de tzatziki. Maak af met een beetje peterselie. Voor de foto ziet een takje er leuk uit, maar het is fijner om de peterselie te hakken en eroverheen te verdelen.
  • Snijd kleine dobbelsteentjes van het donker meergranen brood. Bak deze kort in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Strooi deze over de zoete aardappel heen en geniet!