Glutenvrij broodje falafel met gezonde knoflooksaus

0.0 from 0 votes
Course: Hoofdgerecht
Aantal

2

stuks
Bereidingstijd

10

minutes

Onze bakkers maken het YAM desem brood volgens een geheim en uniek recept. Iedere dag komen er weer heel veel glutenvrije desembroodjes uit de oven en worden ze daarna verpakt en gelijk bij jou thuisbezorgd. Hier kun je lezen hoe wij YAM desem maken! Met het brood kun je volop variëren. Maak er een lekker ontbijt mee, een voedzame lunch of zoals je ziet met dit recept, een overheerlijke avondmaaltijd! De falafel is super lekker met de zelfgemaakte knoflooksaus én de geroosterde desemboterhammen. Probeer het zelf eens!

Ingrediënten

  • 4 YAM desem boterhammen

  • 6 glutenvrije falafels

  • Sla

  • Tomaatjes

  • Avocado

  • 100 g Griekse yoghurt of milde kwark

  • 2 grote tenen knoflook

  • 1 tl komijn

  • Takje peterselie

  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de falafel zo'n 6 à 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Ondertussen maak je de yoghurt-knoflook saus. Pel de knoflook en snij in 2 stukken. Rasp deze fijn met een fijne rasp. Hak de peterselie in grove stukken. Roer alles door elkaar en mix de saus totdat het klontvrij is.
  • Rooster de YAM desem boterhammen en beleg ze met salade, falafel en de zelfgemaakte knoflooksaus. Genieten maar!