Glutenvrije erwtensoep met rookworst en glutenvrij brood met katenspek

0.0 from 0 votes
Course: Hoofdgerecht
Bereidingstijd

3

hours 

Erwtensoep! Een aanrader om te maken wanneer het buiten koud is. Zelfgemaakte erwtensoep is wel het allerlekkerste. Wij hebben het recept van onze glutenvrije erwtensoep met rookworst en glutenvrij brood met katenspek op papier gezet.

Ingrediënten

  • 500 g spliterwten

  • 1/2 knolselderij

  • 1 prei

  • 1 winterpeen

  • 1 aardappel

  • 2 laurierblaadjes

  • 4 takjes verse selderij

  • peper en zout

  • 250 g schouder karbonade

  • 1 glutenvrije rookworst

  • 2 YAM bruine boterhammen

  • 2 plakjes katenspek

Bereiding

  • Doe de spliterwten in een man en zet ze onderwater. Laat ze een uur weken. Spoel de erwten schoon en zet ze met twee liter water op het vuur. Voeg een halve eetlepel zout toe, het laurierblaadje en de karbonade en breng aan de kook.
  • Haal de karbonade uit de pan en snij in stukjes, vis ook het laurierblaadje uit de soep.
  • Maak de groenten schoon en snij in grove stukken en voeg samen met de karbonade stukjes aan de soep toe.
  • Laat de soep nog zo’n 45 minuten zachtjes koken, pureer de soep met een staafmixer als je zachte structuur wil hebben.
  • Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe aan de soep.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de bruine broodjes en beleg ze met katenspek. Genieten maar!