Glutenvrije kastanjesoep recept

0.0 from 0 votes
Course: Hoofdgerecht
Aantal

4

stuks
Bereidingstijd

30

minutes

Wil je glutenvrij koken en heb je op herfstachtige dagen ook zoveel behoefte aan een heerlijke warme (glutenvrije) soep? Pauline Kalkhove van het kookboek ‘De Gluut’ heeft deze heerlijke glutenvrije soep voor jullie uitgezocht. Met dit recept maak je een heerlijk verse kastanjesoep van kastanjes in combinatie met pastinaak en shiitake.

Ingrediënten

  • 500 g gepofte/gekookte kastanjes

  • 1 flinke ui of 2 kleine uien

  • 3 pastinaken

  • 3 flinke knoflooktenen

  • 1 L groente- of kippenbouillon

  • 250 g shiitakes

  • een klont (plantaardige) boter

  • peper en zout

  • een beetje citroensap

Bereiding

  • Voeg de kastanjes met de ui, één pastinaak en één knoflookteentje bij de bouillon en laat gedurende een half uurtje zachtjes koken. Pureer de soep daarna met een staafmixer.
  • Snijd de overgebleven pastinaken en de shiitakes in heel dunne reepjes en bak ze in een flinke klont (plantaardige) boter. Breng goed op smaak met zout en peper.
  • Hak de resterende knoflookteentjes fijn en voeg deze aan het einde van de bereiding toe. Bak kort mee.
  • Serveer de soep met een beetje citroensap en garneer met de reepjes pastinaak, knoflook en de paddenstoelen.