Glutenvrije pizza

0.0 from 0 votes
Course: Hoofdgerecht
Bereidingstijd

45

minutes

Ben jij ook zo dol op pizza? Dan zit je met dit recept voor glutenvrije pizza goed! De ideale snack na een lange werkweek. De bodem maken we van havermout en we delen 1 belegtip ter inspiratie. Het voordeel van zelf pizza maken, is dat alle ingrediënten lekker vers zijn. Deze pizza met pesto & prosciutto, ui, tomaat en rucola is er eentje voor echte pizza liefhebbers. Niet zo gek op vlees? Vervang de prosciutto dan eens door gegrilde groenten! Beleg je pizza zoals jij wilt! Volg het recept voor de havermoutbodem en kies je eigen topping.

Ingrediënten

  • Voor de pizzabodem
  • 140 g havermout (glutenvrij)

  • 160 g naturel yoghurt

  • 3 eieren

  • 1 tl gedroogde oregano

  • snufje zout

  • Voor de topping
  • 130 g groente pesto

  • 1 ui – in ringen

  • 20 g tomaten – in blokjes

  • 80 g prosciutto

  • 100 g grana padano of parmezaanse kaas – geraspt

  • rucola

  • Optioneel: geroosterde pijnboompitjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de havermout, yoghurt en eieren in een kom tot een stevig mengsel.
  • Schenk het beslag in het midden van de bakplaat en smeer met een lepel uit tot een gladde, dunne en ronde pizzabodem.
  • Bak de pizzabodem 20 minuten in de oven tot deze goudbruin is. Verleng de baktijd eventueel met een paar minuten, indien nodig.
  • Haal de bodem uit de oven en beleg deze naar eigen keuze of met de topping.
  • Bestrijk de bodem met de pesto.
  • Leg de ui en tomaten op de bodem en vervolgens de prosciutto.
  • Zet de pizza nog 5 minuten in de oven en haal deze er vervolgens weer uit.
  • Maak de pizza af met de kaas, rucola en pijnboompitjes (optioneel).