Glutenvrije salade met pompoen en geitenkaas

0.0 from 0 votes
Course: Hoofdgerecht
Aantal

4

stuks
Bereidingstijd

45

minutes

Het is herfst daar horen natuurlijk recepten bij met de smaken van het seizoen! Nu de pompoenen volop verkrijgbaar zijn hebben we een lekkere glutenvrije salade gemaakt met geroosterde pompoen en verse geitenkaas, extra lekker met wat rucola en geroosterde YAM broodreepjes erbij! Je kan het eten als voedzame lunch maar ook als lichte avondmaaltijd. Wij zijn er gek op!

Ingrediënten

  • 1 pompoen

  • 4 sneetjes YAM bruin

  • 6 el olijfolie

  • 1/2 tl kaneelpoeder

  • 1 tl komijnpoeder (djinten)

  • 3 el balsamicoazijn

  • 1 el honing

  • 75 g rucola

  • 1 rode ui (gesnipperd)

  • 125 g zachte geitenkaas

  • 1 el pompoenpitten (geroosterd)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Snijd de pompoen open, verwijder de zaden en draden en snijd het vruchtvlees in dunne parten.
  • Meng 3 eetlepels olijfolie met de kaneel en de komijn. Leg de pompoenparten op de bakplaat, besprenkel met deze kruidenolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de pompoen in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  • Klop intussen een dressing van de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn en honing. Breng op smaak met zout en peper. Neem de pompoen uit de oven en laat even afkoelen.
  • Verdeel de rucola over een schaal. Leg de ui en pompoen erop, verbrokkel de geitenkaas erboven en bestrooi met de pompoenpitten. Besprenkel de salade voor het serveren met de dressing.
  • Snijd de YAM broodjes in repen. Verwarm een koeken pan met een klein beetje olijfolie. Bak de reepjes brood goudbruin zodat er een soort van grote croutons ontstaan. Serveer ze bij de salade en genieten maar!